HET BESTUUR VAN DE STICHTING

ONZE BESTUURSLEDEN

Jolanda Wewerinke, Voorzitter

Jolanda Wewerinke, Voorzitter

Al een aantal jaren volg ik het werk van Bart Dijkstra in de sloppenwijken van Bogota, Colombia. Het leven van een kind daar verschilt zo enorm van het leven van een kind hier in Nederland. Ik gun elk kind een gelukkige jeugd en kansen op een goede toekomst. Met het werk van onze Stichting Droomhuizen Colombia kan ik daar mijn steentje aan bijdragen. Mijn jarenlange ervaring in allerlei functies in het onderwijs, de ervaring als zelfstandig ondernemer en mijn (bestuurlijke) ervaring in diverse soorten vrijwilligerswerk wil ik graag inzetten als voorzitter van het bestuur.

Mijn man Floor en ik hebben drie dochters. We zijn in april 2020 verhuisd naar Wadenoijen zodat we dichter bij elkaar wonen. We beleven veel plezier aan onze kleinkinderen en we passen regelmatig een keer op. We genieten van heerlijke fietstochten door de mooie Betuwe. Ik lees graag en ik hou van muziek en culturele activiteiten.

Mijn loopbaan is begonnen in het onderwijs, waar ik vrijwel alle functies heb vervuld. Mijn werk in het speciaal onderwijs heb ik als heel bijzonder ervaren. Juist als het allemaal niet zo vanzelfsprekend is, wil ik me er sterk voor maken dat een kind goed onderwijs krijgt en zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast heb ik samen met mijn man een winkel gehad in Uithuizen. In 2012 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: Ducent. In het dagelijks leven werk ik nu met veel plezier als coach, auditor en onderwijsadviseur. Daarbij is mijn focus altijd gericht op ontwikkeling.

In de loop der jaren heb ik veel soorten vrijwilligerswerk gedaan, waarbij aandacht voor mijn medemens een belangrijke drijfveer is. Ik heb veel bestuurlijke ervaring, zowel op lokaal, regionaal als landelijk niveau, waarbij ik vaak de rol van voorzitter had.

Aducta Meulman, algemeen bestuurslid

Aducta Meulman, Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Aducta Meulman. In 2015 is een van mijn zonen als antropoloog gaan wonen in Colombia, waar hij samen met een groep Colombianen de Stichting Casas de los Suenos heeft opgericht. Naar aanleiding van een bezoek en de bijzondere indrukken van het werk van de Stichting heb ik besloten om mij in te zetten voor een Nederlandse stichting om op deze manier de Colombiaanse stichting te kunnen ondersteunen.

Ik ben mijn hele leven actief geweest in de zorg, gewerkt met vele doelgroepen. Waarvan een groot gedeelte met hart en ziel binnen de jeugdzorg. Ook ben ik eigenaar geweest van een zorgboerderij. Verder heb ik onder andere deelgenomen in de ouderraad van een basisschool, de WMO-adviesraad van de gemeente, en in diverse intervisiegroepen.

Mijn rust en ontspanning vind ik in de natuur en ik mag graag bewegen (Allerlei sporten, fietsen en lange afstandswandelingen).

Heel leuk is het dat ik mijn ervaringen nu ook internationaal kan delen, met hele enthousiaste, daadkrachtige en deskundige mensen binnen het bestuur. Ik zal mij inzetten voor onder andere het werven van fondsen en de communicatie met de stichting in Bogota. Ik hoop Colombia binnenkort weer te kunnen bezoeken.

Marieke Middendorp, Penningmeester

Marieke Middendorp, Penningmeester

Als moeder van drie opgroeiende kinderen, ben ik me bewust van het geluk dat wij hebben dat we in Nederland wonen met de welvaart die voor ons heel gewoon is, maar wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Toen ik werd gevraagd voor een bestuursfunctie van de Stichting Droomhuizen Colombia, was ik er vrij snel van overtuigd dat ik hier graag mijn steentje aan wil bijdragen. Met mijn ervaring, opgedaan in diverse financiële functies, hoop ik een goede invulling te kunnen geven als penningmeester in het bestuur.

Met mijn man en drie kinderen wonen wij heel landelijk, net buiten een dorpje. In onze vrije tijd genieten wij van de ruimte rondom ons huis, waar we met kippen, geiten, konijntjes en twee katten genoeg vertier hebben.

Na mijn opleiding accountancy heb ik een aantal jaren gewerkt bij een groot accountantskantoor. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, waar ik me in diverse functies bezig heb gehouden met onder meer financiële administratie, (jaar)verslaggeving en fiscale zaken. Sinds 2018 ben ik werkzaam bij de woningstichting in Uithuizen, als coördinator financiën en bedrijfsvoering.

Toen ik nog student was, heb ik de functie van penningmeester bekleed bij de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). Maar dat is inmiddels alweer een poosje geleden…. Nu mijn kinderen iets groter worden, sta ik weer open voor een vrijwilligersfunctie, waarbij ik hoop dat wij met de Stichting Droomhuizen Colombia het leven van de kinderen en hun gezinnen in de sloppenwijken in Colombia een stukje mooier kunnen maken.

Stephan Nicolaij, Secretaris

Mijn naam is Stephan Nicolaij. Ik ben bij Stichting Droomhuizen Colombia betrokken geraakt omdat ik inmiddels tweemaal mijn jeugdvriend Bart in Colombia heb bezocht en ik daar het een en ander heb gezien van het fantastische werk dat hij daar verricht.

Ik vind het hartverwarmend om te bedenken hoe er dankzij kleine donaties uit Nederland enkele honderden gezinnen in Bogota en ook vele vluchtelingen uit Venezuela geholpen kunnen worden. Ik merk dat je in het rijke Nederland niet altijd stil staat bij hoe moeilijk mensen het elders soms hebben en ik ben er daarom trots op een bescheiden steentje te mogen bijdragen aan deze fantastische initiatieven die in Colombia worden ontwikkeld! Ik hoop velen te kunnen motiveren er net zo in te staan.

Op persoonlijk vlak ben afgestudeerd als archeoloog en ben ik door mijn affiniteit met databases al snel de ICT in gerold. Vanuit die hoedanigheid ben ik functioneel beheerder geworden voor een grote zorgvoorziening in het noorden van het land. Daarbij richt ik me met name op HR en financiën. Ik heb de banden met de archeologie niet verloren en werk met een aantal enthousiaste partners aan het stimuleren van onderzoek naar archeologisch hout, met name via de door ons ontwikkelde webdatabase WOODAN.

Bestuurlijk gezien ben ik ook secretaris van stichting WOODAN en ben ik de voorzitter van de ondernemingsraad van mijn werkgever.

Kok Koedood, Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Kok Koedood. Ik ben sinds kort woonachtig in Garmerwolde en woon daar samen met mijn vriendin en 2 katten. Toen ik benaderd werd om deel te nemen aan het bestuur van deze mooie Stichting: Stichting Droomhuizen Columbia, heb ik niet lang na hoeven te denken. Ieder kind heeft namelijk recht op een onbezonnen jeugd waarin hij of zij kind kan zijn en de mogelijkheden krijgt om zich te ontwikkelen om een mooie toekomst tegemoet te gaan. Ik wil daaraan graag mijn steentje bijdragen.

Mijn vriendin en ik zijn naar Garmerwolde verhuisd vanuit Rotterdam om te kunnen genieten van de rust en de ruimte die Groningen ons te bieden heeft. Ik hou ervan om samen een mooie wandeling te maken in de natuur. Ik sport graag, zo doe ik aan hardlopen, zit ik op de plaatselijke voetbalclub en probeer ik thuis tussendoor nog wat fitness oefeningen te doen. Verder vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk tijd met vrienden en familie door te brengen, leg ik af en toe een puzzel, tuinier ik graag en de playstation gaat ook zo nu en dan aan.

Mijn loopbaan is begonnen als partimer op 13 jarige leeftijd in Rotterdam bij de Albert Heijn als vakkenvuller. En ik ben daarna blijven hangen in de supermarkt en heb ik verschillende functies uitgevoerd, waaronder die van Winkelmanager. Momenteel ben ik werkzaam bij Coop als afdelingschef. Ik haal veel voldoening uit mijn werk, omdat ik elke dag met vers voedsel mag werken, klanten blij kan maken met mooie producten en ik de kans krijg om collega’s te begeleiden en helpen verder te ontwikkelen. Ik wil door middel van mijn leidinggevende ervaring, mijn doorzettingsvermogen en persoonlijke drive het bestuur en daarmee Stichting Droomhuizen Colombia helpen.